PROJECT

SISYPHUS



How can we respect the authenticity of handicraft along the most pulsating and tireless artery of the city of Zurich?

With its implantation, the workshop continues its relationship with the existing building centered in the courtyard. Its facade becomes an iron curtain between the everyday and timelessness life of its inner world. Nevertheless it is connected to the climate through its porosity.This independent object is a strong form from which the smoke and echoes come out above the roofs.
The visitor is immersed in a sensory and authentically staged world of handicraft. Like the Sisyphus myth, the design process is a repeating loop with only time as a reference point.
CONCEPTION AND REALISATION
Diploma project, ETH (ZH), 2016
COLLABORATIONS
Chloé Pannatier
la–clique
Rémy Bender

 
 
https://www.gabriellerossier.ch:443/files/gimgs/th-51_sysiphus_1.jpg
 
 
https://www.gabriellerossier.ch:443/files/gimgs/th-51_sysiphus_7.jpg
 
 
https://www.gabriellerossier.ch:443/files/gimgs/th-51_sysiphus_17.jpg
 
 
https://www.gabriellerossier.ch:443/files/gimgs/th-51_sysiphus_16.jpg
 
 
https://www.gabriellerossier.ch:443/files/gimgs/th-51_sysiphus_6_4.jpg
 
 
https://www.gabriellerossier.ch:443/files/gimgs/th-51_sysiphus_17_2.jpg